Τι καλύτερο να σκεφτώ για τον απογευματινό μου καφέ απ’ ότι ένα βουτυράτο crumble αμυγδάλου με φρούτα του δάσους που πραγματικά το απογειώνει μια μπάλα παγωτό @haagendazsgreece

Βουτυράτο Crumble αμυγδάλου με φρούτα του δάσους παρέα με παγωτό βανίλια @hageendazsgreece


Υλικά

  • 140 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγού
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους (raspberries, blueberries, φράουλες)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε μπωλ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους και τέλος το τριμμένο αμύγδαλο, το αλεύρι, και το baking powder και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  2. Σε πυρέξ αραδιάζουμε τα φρούτα και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λέπτα! Μέχρι να καραμελώσουν τα φρούτα και πάρει ωραίο χρώμα το crumble μας!
  3. Σερβίρουμε ιδανικά με κλασσικά αγαπημένο παγωτό Βανίλια από @hageendazsgreece 🤍

Crumble Αμυγδάλου με φρούτα του δάσους από τη Miss Mimi Foodie